Jag vet att många fler är som jag. Jag har sett det på arbetet och jag ser det bland vänner. Varje dag, oavsett vart jag ska, bär jag med mig en väska som är onödigt stor och fylld med saker som jag verkligen inte behöver. Senast jag kollade i väskan hade jag allt från trasiga hårband, en gammal digitalkamera, mängder med kvitton och minst 3 olika handspeglar. Att ha en stor väska kan absolut vara snyggt, men det är inte vid alla tillfällen som väskan varken passar eller är behövlig.

Våren och sommaren är som skapade för den mindre väskan. En mobil, bankomatkort och hemnycklar får väl plats, tillsammans med EN handspegel och ett läppglans. Läderväskor med nitar, axelbandsväskor i mocka, till och med midjeväskan är tillbaka. Jag ser ofta dessa snygga och nätta väskor på andra kvinnor och kommer då på mig själv med att bära runt på en väska som skulle kunna svälja ett helt hus.

När det kommer till väskor finns det många sätt att inhandla dessa. Affärer som Deischman och HM brukar ha ett mycket bra sortiment där alla väskor har en acceptabel prisnivå, medan Åhlens kan erbjuda allt från märkesväskor till budget. Trots att jag älskar designer-prylar, kommer jag nog för evigt att vara den som söker efter de lägsta priset, oavsett om det är smycken, solglasögon eller väskor som de gäller. Jag älskar att mixa och matcha och gärna köpa nytt, ofta. Ekonomin hade aldrig hållit.

En snygg väska piggar alltid upp en outfit och kan förändra vilken look som helst. Genom att matcha olika material, mönster och utsmyckningar på väskan, håller du dig moderiktig och fräsch, samtidigt som du får plats med de allra viktigaste. Lämna den stora shopping-väskan hemma och våga se till mindre alternativ, det ska åtminstone jag göra.