Om vi återigen ska gå tillbaka till de här med smycken och accessoarer. Nej, utbudet i Sverige är inte det största, även om de fortfarande är riktigt brett och med många olika stilar. Hur gör man då om man har sökt land och rike, men ändå inte hittat precis ett sådant smycke som man är på jakt efter? Man skapar ett eget.

Det finns många olika sätt att gå tillväga om man vill skapa sina egna smycken. Ett sätt är att använda sig av silverpasta, vilket kan vara rätt svårt i början. Här krävs det många olika tillbehör och verktyg om man vill göra det rätt och det krävs en hel del övning och kunskap för att lyckas. Dock kan smyckena bli helt fantastiska när man väl fått in snitsen.

Söker man efter billigare och enklare alternativ finns alltid pärlor! Hur många pärlhalsband har man inte skapat under sina barndomsår egentligen. Det sitter liksom i fingrarna. Nu tänker jag självklart inte att man ska använda de cylinderformade plastpärlor i starka färger som fanns på fritidsgården, utan det finns otroligt många vackra pärlor i hobbyaffärer. Pärlor kan dock ändå kosta en hel del och man gör helt rätt i att vända sig till sidor som Ebay eller Tradera. Här kan du hitta tusentals olika stenar och pärlor, för bara några ynka kronor. Utöver pärlor finner du även tråd eller remmar av läder, berlocker, kristaller, spännen eller krokar. Du kan alltså skapa allt från håraccessoarer, halsband, kroppssmycken, smycken till väskor, armband, ringar och mycket mer därtill.

Jag vill återigen förespråka personlighet i både accessoarer, klädstil och inredning, så vad kan vara mer personligt än att faktiskt skapa smycket själv från grunden. Inte nog med att du har ett smycke som bara du äger, så har du också möjligheten att få utlopp för din kreativitet och tillverka något precis som du vill ha det. Från början till slut.