Det är inte bara armar, fingrar och hals som ska prydas med vackra accessoarer och smycken. På senare tid har det blivit mer och mer vanligt att använda både kropps- och hårsmycken av olika slag. Dessa fungerar precis på samma sätt som ett smycke för handleden, men sitter på en annan del av kroppen. Man kan t.ex. likna dessa med magkedjor och fotlänkar som var mycket populära förr, men skillnaden är att kroppssmycken oftast inkluderar flera delar av kroppen, som axlar och överarmar eller midja och lår.

Tyvärr är dessa smycken inte alls lika vanliga i Sverige som utomlands och jag har fått springa benen av i otaliga affärer. Det slutade dock med att jag återigen satt och handlade online och lyckades på så sätt hitta allt jag behövde. Eftersom jag gillar att variera mig mycket så köper jag gärna flera billigare saker, än en stor. Detta har självklart gjort att onlinebutiker som Fyndiq blivit mycket populära i mitt hem. Ja, priserna är låga och ja, man får vad man betalar för, men jag tycker ändå att produkterna har hållit en helt okej kvalitet och jag har inte haft några problem med lösa delar.

Visst finns det säkerligen andra affärer att vända sig till och även här kan man självklart prova att skapa sitt eget smycke. Välj mellan skimrande “pengar” att fästa eller isblå stenar, använd din fantasi och skapa olika mönster med kedjor av olika storlek och tjocklek. Låt helt enkelt fantasin flöda.