Oavsett om man vill klä sig personligt eller inte, så tycker jag alltid att kläderna ska sitta rätt på kroppen. Kläderna ska ha en bra passform, framhäva fördelarna och vara i rätt storlek. Tyvärr är det alldeles för många som går i plagg som är för små eller för stora, vilket gör att kläderna inte blir smickrande på kroppen.

Hur vet man då vilken typ av kläder man ska köpa? Till att börja med kan det vara bra att lista ut vilken typ av kroppsform man har. De olika kroppstyperna brukar kunna kallas äppelformad, päronformad, tiangel, rak, timglas m.m. Genom att först lista ut vilken grupp du tillhör, har du gjort de största steget för att kunna hitta kläder som framhäver dina rätta kurvor. Man brukar säga att A och O är att skapa en balans mellan över- och underkropp och det finns många bra tips att använda sig av.

Internet fullkomligt vimlar av olika rekommendationer för hur man bör klä sig för de olika kroppstyperna och hur man väljer rätt storlek. Ibland hjälper det inte alltid att prova ett plagg för att bedömma storleken, utan man kan ibland behöva professionell råd. I de allra flesta modebutiker finns bra och kunnig personal, men ett bra tips är också att mäta sig själv innan man beger sig ut för att shoppa. Storlekar kan variera kraftigt beroende på vilket varumärke och affär du handlar från, men genom att veta dina mått, kan du alltid se till företagets storleksguide.

Kläder som sitter bra och passar kroppsformen, behöver inte alltid vara de mest moderiktiga just nu. Däremot skapar de ett snyggt och fräscht helhetsuttryck och man kan tydligt se att det finns ett medvetet val bakom outfiten.

Själv har jag sett till att hitta mig några favoritaffärer online, gjort några missar några gånger, men sedan blivit säker på exakt vilken storlek jag har i dessa olika företag. På detta sätt kan jag alltid hitta kläder som faller mig i smaken och plaggen passar perfekt, varje gång. Visst, jag ska inte sticka under stol med att jag har skickat tillbaka en del plagg, men de har sällan varit för att kläderna är för stora eller för små, utan mer för att plaggen var betydligt mycket snyggare på modellen, än på mig. Jag tror dock att de allra flesta har varit där någongång. Antingen så ser man något i skyltfönstret eller så handlar man online, vägrar prova plagget, betalar, kommer hem och blir fruktansvärt besviken. Så fungerar jag och bikinis. Jag blir så besviken VARJE gång. Har ni som läsare några bra rekommendationer på affärer där bikiniunderdelen inte är minimal? Hojta till!